marți, 9 aprilie 2013

Doar o fila din viata. Si una din primele tehnici agresive de schimbare a deciziei.

          Mda... Salut tuturor. Daca vrei sa citesti asta, citeste-o te rog cand esti foarte plictisit. Pentru ca ceea ce scriu mai jos este doar o analiza a comportamentului meu. Si nu stiu de ce public asta. Dar sa zicem ca POATE ajuta pe cineva.

          Deci AM o problema. Cand am in fata mea (la propriu sau la figurat), o posibila viitoare iubita, sunt stresat, incordat, etc., etc. cum sa fac sa iasa bine. Si devin  S E R I O S . Si nu e bine. Si nu inteleg. Ma, noi ca masculi trebuie sa fim mai rationali si sa facem totul cu cap. Deci de unte atatea probleme sentimentale pe capul nostru ? Au ajuns fetele sa gandeasca mai mult ca noi in privinta relatiilor. Si ma seaca faza asta. Adica eu sunt LOGIC in TOATA viata MEA. Garantez asta. Ma bazez in viata doar pe ce se poate demonstra logic sau desenat statistic pe un grafic. Asta pana cand apare o fata si totul de duce naibii. Ma pierd in spatiu. Ai avut parte de asa ceva ? Pai eu da. Si cand nu, ei bine : [axa..]
<o cunosc    nu vrea sa fie cu mine    presez    presez    presez   cedeaza    e cu mine   se desparte>

          Pai si cand presez asa, pot sa o numesc manipulare prin schimbarea deciziei si prin starnirea curiozitatii. Dar despartirea o am in tipar de la inceput. Asa ca tu, ca baiat fi atent : Daca faci vreodata axa asta pe care mai "circul" eu, nu te gandi ca dureaza. Nu e ceva de durata ca relatie. E o joaca de copii plina de cuvinte alese cu cap ce dau rezultate mai repede sau mai tarziu. Dar rezultatele sunt superficiale. Cand ceva/cineva cedeaza sub presiune, orice schimbare induce variabila de echilibrare. Deci daca o fata cedeaza presiunilor, o sa fie cu tine, dar acel "a fi cu tine" este variabila care schimba tot. O relatie in care iti presezi partenera este o pierdere de timp si o bataie de joc pana la urma. O relatie castigata prin presiuni* este superficiala si nu dureaza dupa ce ai renuntat la manipulare.
*Nota : cand zic presiuni, ma refer la PRESIUNI, adica nu doar simple incercari si repetari a vesnicei afirmatii "hai sa fim impreuna" sau a gesturilor ce duc spre asta. Presiunile acestea sunt dure. Odata ce psihicul partenerei e deschis spre tine si ai intrat, aceste presiuni streseaza si obosesc persoana pana la epuizare. Atunci cedeaza complet, pana la refacere. Si de obicei se reface cand pare totul roz.

          Revenind la problema. Stresul asta ca o sa o dau in bara, ma face serios. Nu mai pot glumi, nu mai pot sa accept glume si se transforma tot in praf.
          Acum nu vreau decat sa-ti spun ca singura metoda e sa preiei energie pozitiva. Ori de la persoana respectiva, ori de la prieteni, ori din muzica ori din orice iti da o doza de pozitivitate in viata. Atunci totul va merge bine si vei scapa de stresul cu respectiva. 

Hai ca tot am publicat ceva, dar sa zicem ca o sa trec mijlocul topicului ca "tehnica interzisa".


[Nu incurajez manipularea obsesiva a indivizilor si nici comportamente violente ce dauneaza psihicului uman. De asemenea, unele sfaturi pot conduce la comportamente agresive din partea emitatorului sau/si receptorului. Nesiguranta in actiunile pe care eu le numesc "interzise" le pot caracteriza drept periculoase si admit ca transpunerea actiunilor mele de acest gen pe blog vizeaza doar redarea ca exemplu a castigurilor si/sau pierderilor ce sunt acumulate intr-un final. A stii cand sa te opresti dintr-o actiune agresiva din punct de vedere psihologic si fiziologic este o caracteristica extrem de complicat de dobandit. Manipuleaza-te pe tine inainte sa ii manipulezi pe altii. Preseaza-te pe tine inainte sa ii presezi pe altii. Asa vei incepe sa-ti creezi o axa a dozajului pe care il aplici asupra altora iar tehnica ta poate va avea mai multe efecte pozitive decat negative.]

Un comentariu:

  1. as fi putut sa jur ca o sa faci o astfel de postare :> :))
    destul de ciudat ce ti se intampla. ar trebui sa incerci sa prinzi mai multa incredere in tine,cred ca asta e cel mai important lucru.
    cat despre ultima parte [aia din paranteze] a fost ca o d'aia gen inceput de film sau sfarsit de reclama cu produse farmaciste =)))

    RăspundețiȘtergere